Baldivis Quarter - Entry Statement & Estate Signage

It’s that old adage, first impressions last forever.

The entry to Baldivis Quarter had become somewhat overwhelmed by the vast expanse of limestone wall that both retains the Westerly lots of this new subdivision and forms the boundary to the estate, therefore Publik was engaged to achieve two seemingly simple outcomes: design an entry statement that encompasses the Baldivis Quarter brand and address ways in which to add interest and dimension to the limestone wall.

After many site visits spent familiarising ourselves with the local environment and analysing the corporate styling in depth, a striking statement was determined which is sustainable in build and sympathetic to the environment, while subtly and texturally contrasting with the limestone boundary wall.

Extracted elements from the entry statement were borrowed to form shield like pillar treatments that serve to provide interval breaks of interest along the boundary wall, at the same time as communicating the estate’s individuality.

More about this project >

CLIENT:  ABN Group

LOCATION:  Baldivis Quarter – Baldivis, Western Australia

< Less
Baldivis Quarter Entry Statement SignageBaldivis Quarter Entry Statement SignageBaldivis Quarter Entry Statement SignageBaldivis Quarter Entry Statement SignageBaldivis Quarter Entry Statement SignageBaldivis Quarter Entry Statement SignageBaldivis Quarter Entry Statement SignageBaldivis Quarter Entry Statement Signage